Švábský bramborový salát
30 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 80mililitrůOcet vinný
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 250gramůVývar z hovězích kostí
- 1kusOkurka salátová
- 1kilogramBrambory
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme. Slijeme, necháme trochu vychladnout, nakrájíme na plátky. Rozmícháme ocet, olej, sůl a pepř. Brambory zalijeme. Přilijeme horký masový vývar. Cibuli oloupeme, najemno nasekáme, přidáme k bramborám.
- 2Salátovou okurku očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme. Lžící odstraníme semena, okurku nakrájíme na jemné plátky. Přidáme do mísy, vše protřepeme, ale nemícháme.
- 3Salát přikryjeme a necháme nejméně 2 hodiny odležet při pokojové teplotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.