Sváteční pilaf

115 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1006 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
43 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
160 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a opláchnuté kůzlečí maso nakrájíme, kuře naporcujeme. Kůzlečí maso vložíme do vroucí vody a vaříme. Po 40 minutách přidáme porce kuřete, sůl, pepř a vaříme dalších 30 minut. Během pečení sbíráme pěnu. Uvařené maso vyjmeme, necháme okapat, vývar vlijeme do čistého hrnce.
  • 2
    Do vývaru vsypeme rýži (vývaru musí být dvakrát tolik, kolik je rýže) a vaříme zhruba 15 minut. Do uvařené rýže vmícháme citronovou šťávu, máslo a pod utěrkou necháme rýži dojít.
  • 3
    Uvařené maso podáváme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.