Sváteční pilaf
115 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyKůzlečí maso
- 2kilogramyKuře
- 1kilogramRýže loupaná
- 180gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1006 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
43 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
160 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a opláchnuté kůzlečí maso nakrájíme, kuře naporcujeme. Kůzlečí maso vložíme do vroucí vody a vaříme. Po 40 minutách přidáme porce kuřete, sůl, pepř a vaříme dalších 30 minut. Během pečení sbíráme pěnu. Uvařené maso vyjmeme, necháme okapat, vývar vlijeme do čistého hrnce.
- 2Do vývaru vsypeme rýži (vývaru musí být dvakrát tolik, kolik je rýže) a vaříme zhruba 15 minut. Do uvařené rýže vmícháme citronovou šťávu, máslo a pod utěrkou necháme rýži dojít.
- 3Uvařené maso podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.