Sváteční rizoto
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100mililitrůVíno bílé
- 1litrVývar zeleninový
- 200gramůKuřecí prsa
- 80gramůSýr Parmezán
- 270gramůRýže loupaná
- 220gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 55gramůMáslo čerstvé
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
28 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, osmahneme na pánvi na rozpáleném oleji, přidáme žampiony nakrájené na plátky a dusíme doměkka.
- 2V páře uvaříme špenát.
- 3Ve větším hrnci rozehřejeme olej s máslem, přidáme nadrobno pokrájenou cibulku a smažíme dozlatova. Snížíme teplotu ploténky, přisypeme rýži a za stálého míchání smažíme 2 - 3 minuty, dokud rýže nezesklovatí, poté přilijeme víno, zamícháme a povaříme asi minutu. Postupně po sběračkách přidáváme zeleninový vývar, dokud se všechen neabsorbuje do rýže. Stranou si necháme jednu sběračku vývaru na později. Vše přivedeme k varu a vaříme 20 minut, až bude rýže krémová.
- 4Poté přidáme špenát, kuřecí nudličky, poslední sběračku zeleninového vývaru, zamícháme a přidáme smetanu.
- 5Rizoto odstavíme z ploténky, přidáme strouhaný parmezán a zamícháme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.