Sváteční rizoto

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
28 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, osmahneme na pánvi na rozpáleném oleji, přidáme žampiony nakrájené na plátky a dusíme doměkka.
  • 2
    V páře uvaříme špenát.
  • 3
    Ve větším hrnci rozehřejeme olej s máslem, přidáme nadrobno pokrájenou cibulku a smažíme dozlatova. Snížíme teplotu ploténky, přisypeme rýži a za stálého míchání smažíme 2 - 3 minuty, dokud rýže nezesklovatí, poté přilijeme víno, zamícháme a povaříme asi minutu. Postupně po sběračkách přidáváme zeleninový vývar, dokud se všechen neabsorbuje do rýže. Stranou si necháme jednu sběračku vývaru na později. Vše přivedeme k varu a vaříme 20 minut, až bude rýže krémová.
  • 4
    Poté přidáme špenát, kuřecí nudličky, poslední sběračku zeleninového vývaru, zamícháme a přidáme smetanu.
  • 5
    Rizoto odstavíme z ploténky, přidáme strouhaný parmezán a zamícháme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.