Sváteční talíř
30 min.
Ingredience
- 750gramůChřest bílý
- 150gramůLosos uzený
- 1lžícePetržel - nať
- 6lžicOlej salátový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOcet vinný
- 8krajícůChléb toastový
- 400gramůJahody zahradní
- 1kusČekanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a oloupaný chřest svážeme nití a povaříme v osolené vodě asi 10 minut hlavičkami nahoru. Scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí chřest nakrájíme na kousky dlouhé asi 4cm.
- 2Čekanku omyjeme a pokrájíme na kousky, petrželku na jemno nasekáme.
- 3Smícháme olej, ocet, sůl, pepř a petrželku.
- 4Jahody omyjeme a překrájíme na poloviny. Lososa krájíme na plátky.
- 5Chřest, jahody, čekanku a lososa upravíme na talíře a přelijeme připravenou zálivkou.
- 6Podáváme s opečenými toasty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.