Sváteční talíř

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a oloupaný chřest svážeme nití a povaříme v osolené vodě asi 10 minut hlavičkami nahoru. Scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí chřest nakrájíme na kousky dlouhé asi 4cm.
  • 2
    Čekanku omyjeme a pokrájíme na kousky, petrželku na jemno nasekáme.
  • 3
    Smícháme olej, ocet, sůl, pepř a petrželku.
  • 4
    Jahody omyjeme a překrájíme na poloviny. Lososa krájíme na plátky.
  • 5
    Chřest, jahody, čekanku a lososa upravíme na talíře a přelijeme připravenou zálivkou.
  • 6
    Podáváme s opečenými toasty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.