Sváteční uzená pečeně

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1440 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
117 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky tak, aby nám zůstal kus v celku.
  • 2
    Hovězí maso nakrájíme na tenké řízky, protkneme jej slaninou a vkládáme je vždy mezi 2 uzené kotlety. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem.
  • 3
    Potom zavážeme a ztáhneme celý kus nití.
  • 4
    Rozpálíme si tuk v pekáčku, vložíme do něj připravené plátky zeleniny, svázaný kus masa, okořeníme a pečeme.
  • 5
    Po upečení maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme ji horkou vodou a vínem, krátce povaříme a přecedíme na maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.