Sváteční uzená pečeně
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPetržel kořen
- 0,5kusCeler bulvový
- 4kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 3špetkyMuškátový oříšek
- 0,5decilitrVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 750gramůHovězí maso zadní
- 1kusMrkev kořen
- 40gramůMáslo čerstvé
- 80gramůSlanina vepřová
- 1kilogramUzená vepřová krkovička
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1440 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
117 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky tak, aby nám zůstal kus v celku.
- 2Hovězí maso nakrájíme na tenké řízky, protkneme jej slaninou a vkládáme je vždy mezi 2 uzené kotlety. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem.
- 3Potom zavážeme a ztáhneme celý kus nití.
- 4Rozpálíme si tuk v pekáčku, vložíme do něj připravené plátky zeleniny, svázaný kus masa, okořeníme a pečeme.
- 5Po upečení maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme ji horkou vodou a vínem, krátce povaříme a přecedíme na maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.