Sváteční žampionová polévka
40 min.
Ingredience
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1litrVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kostkaBujón houbový
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a žampiony jemně nakrájíme, zpěníme na másle. Přisypeme mouku, osmahneme, postupně zalijeme vodou a rozšleháme. Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut.
- 2Nakonec přidáme Masox, smetanu, prohřejeme, a posypeme nasekanou petrželkou a drobně pokrájenými vejci uvařenými natvrdo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 15. 2. 2016
Sváteční žampionová polévka
Tato polévka měla u nás doma veliký úspěch. Určitě budu dělat znovu. Moc jsme si pochutnali. Místo masoxu jsem dala bio zeleninový bujón bez glutamátu a bez zvýrazňovačů chuti.
Anonymní uživatel
po 15. 2. 2016
Sváteční žampionová polévka
nejlepší polívka ze všech a to nemám rád polívky :-)