Švédská rybí polévka
20 min.
Ingredience
- 60gramůKopr čerstvý
- 6kusůBrambory
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyPórek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 400gramůFilé z aljašské tresky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
23 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytý pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle. Přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory a vývar, aby byla zelenina ponořená.
- 2Uvařené brambory rozmixujeme tyčovým mixérem. Ne do hladkého pyré. Přidáme na kousky nakrájené ryby a povaříme.
- 3Zjemníme smetanou a ochutíme bylinkami, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.