Švédské masové knedlíčky
45 min.
Ingredience
- Na šťávu
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 250gramůHovězí maso mleté
- 150gramůVepřové maso mleté
- 150gramůTelecí maso mleté
- 100gramůStrouhanka
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1kusCibule
- 3lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
35 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
747 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Strouhanku dáme do mísy, zalijeme smetanou a necháme 15 minut rozmočit. Očištěnou velkou cibuli drobně pokrájíme, v pánvi na rozpáleném oleji ji osmažíme do zlatova.
- 2Telecí a libové vepřové maso omyjeme, pokrájíme na kostky. Dvakrát maso přemeleme a vložíme do mísy. Přidáme sůl, pepř, osmaženou cibuli, strouhanku, vejce a vše důkladně promícháme.
- 3V pánvi rozpálíme olej a malé knedlíčky osmažíme z každé strany do zlatohněda. Při smažení pohybujeme pánvičkou, aby knedlíčky zachovaly svůj tvar. Usmažené knedlíčky vyjmeme, odložíme do rendlíku a uchováme teplé. Výpek poprášíme moukou a za stálého šlehání vzniklou šťávu povaříme. Šťáva musí být bez hrudek. Podle chuti ji osolíme a opepříme, knedlíčky dáme na mísu, polijeme šťávou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.