Švédské masové kuličky
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 85gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceKopr čerstvý
- 400gramůVepřové maso mleté
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso, vejce, jemně nakrájenou cibuli, strouhanku a nasekaný kopr smícháme, dle chuti osolíme a opepříme.
- 2Ze směsi vytvoříme asi 20 ks kuliček, opečeme na oleji až zhnědnou. Ve výpeku rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a mícháme, po chvílï přilijeme vývar a mícháme do husté omáčky.
- 3Vrátíme kuličky, prohřejeme a podáváme posypané koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.