Švédské roštěnky
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 30gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůKapary sterilované
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 3lžičkyHořčice
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
41 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
833 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme, vložíme na cibuli zpěněnou na slanině i sádle. Roštěnky po obou stranách osmahneme, zalijeme vodou, přidáme hořčici a kapary. Vše dusíme, až budou roštěnky měkké a tekutina odpařená.
- 2Maso necháme osmahnout, poté je podlijeme kyselou smetanou s rozkvedlanou moukou. Omáčka má být pikantní, nakyslá.
- 3Podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.