Švédské roštěnky na smetaně
40 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 50gramůSlanina vepřová
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 30gramůKapary
- 20mililitrůHořčice
- 400mililitrůZakysaná smetana
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
54 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
788 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Roštěnky na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a lehce opepříme. Na velké pánvi rozpálíme trochu oleje, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a opečeme. Na výpeku ze slaniny osmažíme nakrájenou cibuli, na ni vložíme roštěnky a osmahneme z obou stran, aby se zatáhly. Podlijeme vodou, přidáme hořčici a kapary a zakryté dusíme, podle potřeby podléváme, dokud není maso měkké. Smetanu smícháme s moukou a vlijeme k masu. Promícháme a necháme povařit do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.