Švestková omáčka s kachními prsy

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek prolisujeme a smícháme se sójovou omáčkou, sherry a medem. Maso omyjeme, osušíme, potřeme směsí a zabalíme do mrazicího sáčku. Necháme marinovat 24 hodin. Troubu předehřejeme na 170 °C. Rozehřejeme olej, osušíme maso, osolíme je a opepříme. Stranu s kůží opékáme 5 minut, potom maso otočíme a 15-20 minut ponecháme v horkém oleji. Na arašídovém oleji zprudka opražíme koriandr, přidáme větší špetku mletého hřebíčku a skořice, ocet, citronovou šťávu, švestková povidla a vymícháme hladkou omáčku. Podáváme spolu s plátky masa a kiwi.
  • 2
    Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.