Švestková omáčka s kachními prsy
60 min.
Ingredience
- 100gramůMed včelí
- 600gramůKachní prsa
- 10mililitrůOlej slunečnicový
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusHřebíček
- 5gramůSkořice celá
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř bílý celý
- 100gramůKiwi
- 1gramKoriandr celý
- 100mililitrůSherry brandy
- 100mililitrůOmáčka sójová
- 60gramůPovidla švestková
- 20gramůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Česnek prolisujeme a smícháme se sójovou omáčkou, sherry a medem. Maso omyjeme, osušíme, potřeme směsí a zabalíme do mrazicího sáčku. Necháme marinovat 24 hodin. Troubu předehřejeme na 170 °C. Rozehřejeme olej, osušíme maso, osolíme je a opepříme. Stranu s kůží opékáme 5 minut, potom maso otočíme a 15-20 minut ponecháme v horkém oleji. Na arašídovém oleji zprudka opražíme koriandr, přidáme větší špetku mletého hřebíčku a skořice, ocet, citronovou šťávu, švestková povidla a vymícháme hladkou omáčku. Podáváme spolu s plátky masa a kiwi.
- 2Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.