Švestková omáčka s uzenou krkovičkou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
58 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme povidla, zalijeme vodou, pořádně promícháme, přidáme skořici, hřebíček a pomalu vaříme, až do rozvaření povidel.
  • 2
    Do rozvařených povidel přidáme nakrájené švestky, plátky mandlí a sůl.
  • 3
    Zvlášť v hrnci z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vývarem, pomalu ji přiléváme do omáčky a společně vaříme do zhoustnutí přibližně 20 minut.
  • 4
    Povidlovou omáčku servírujeme na teplém talíři s krkovičkou a houskovým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.