Švestková omáčka s uzenou krkovičkou
40 min.
Ingredience
- 500gramůUzená krkovička vařená
- 250gramůPovidla švestková
- 100gramůMandle
- 3lžíceSkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 100gramůŠvestky sušené
- 2kusyHřebíček
- 3decilitryVoda pitná
- 3decilitryVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
58 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme povidla, zalijeme vodou, pořádně promícháme, přidáme skořici, hřebíček a pomalu vaříme, až do rozvaření povidel.
- 2Do rozvařených povidel přidáme nakrájené švestky, plátky mandlí a sůl.
- 3Zvlášť v hrnci z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vývarem, pomalu ji přiléváme do omáčky a společně vaříme do zhoustnutí přibližně 20 minut.
- 4Povidlovou omáčku servírujeme na teplém talíři s krkovičkou a houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.