Švestkové knedlíky z bramborového těsta
55 min.
Ingredience
- 150gramůPšeničná krupice
- 450gramůMouka pšeničná hrubá
- 1200gramůŠvestky
- 300gramůTvaroh tvrdý
- 300gramůCukr moučkový
- 300gramůMáslo čerstvé
- 1120gramůBrambory
- 20gramůSůl
- 80gramůVejce slepičí
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
6 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Studené je jemně umeleme nebo nastrouháme, přidáme sůl, rozmíchaná vejce, prosátou hrubou mouku a krupici. Vše propracujeme v tužší těsto.
- 2Těsto hned rozválíme na tenký plát a nakrájíme na čtverce 4x4cm. Do středu klademe omyté a otřené švestky a zabalíme knedlíky. Vložíme je do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.
- 3Při podávání okapané knedlíky posypeme jemně nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.