Švestkové knedlíky z bramborového těsta

55 min.
Česká republika
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
6 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Studené je jemně umeleme nebo nastrouháme, přidáme sůl, rozmíchaná vejce, prosátou hrubou mouku a krupici. Vše propracujeme v tužší těsto.
  • 2
    Těsto hned rozválíme na tenký plát a nakrájíme na čtverce 4x4cm. Do středu klademe omyté a otřené švestky a zabalíme knedlíky. Vložíme je do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.
  • 3
    Při podávání okapané knedlíky posypeme jemně nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.