Švestky nadívané rýží

45 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olej rozehřejeme v hrnci, přisypeme rýži a dobře promícháme, aby se zrnka obalila tukem.
  • 2
    Zalijeme 300 ml vody, osolíme, opepříme, vaříme do vyvaření tekutiny, rýže musí zůstat sypká.
  • 3
    Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.
  • 4
    Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme slupky, odstraníme semínka. Zbylou dužinu pokrájíme na drobné kousky.
  • 5
    Plátky anglické slaniny osmahneme na pánvi.
  • 6
    Uvařenou rýži smícháme s rajčaty, pokrájenou slaninou, osolíme a opepříme.
  • 7
    Směsí naplníme připravené švestky, která naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy.
  • 8
    Necháme zapéct při 190 °C 10 minut, poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.