Švestky nadívané rýží
45 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej olivový
- 150gramůRýže loupaná
- 120gramůRajčata
- 100gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 400gramůŠvestky
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Olej rozehřejeme v hrnci, přisypeme rýži a dobře promícháme, aby se zrnka obalila tukem.
- 2Zalijeme 300 ml vody, osolíme, opepříme, vaříme do vyvaření tekutiny, rýže musí zůstat sypká.
- 3Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.
- 4Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme slupky, odstraníme semínka. Zbylou dužinu pokrájíme na drobné kousky.
- 5Plátky anglické slaniny osmahneme na pánvi.
- 6Uvařenou rýži smícháme s rajčaty, pokrájenou slaninou, osolíme a opepříme.
- 7Směsí naplníme připravené švestky, která naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy.
- 8Necháme zapéct při 190 °C 10 minut, poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.