Švestky se slávkami

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
120 g
Tuky
25 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
404 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Portské víno, med a česnek smícháme v hrnku a podle chuti osolíme a opepříme. Touto marinádou přelijeme švestky, které jsme naskládali do misky a necháme přikryté marinovat alespoň 4 hodiny, lépe však přes noc. Opláchnuté a kartáčkem očištěné slávky zbavíme hmatových vousů a ve velkém hrnci s malým množstvím vody vaříme pod pokličkou 3-4 minuty, dokud se neotevřou. A ty, které se neotevřou ani po 4 minutách, nepoužíváme. Vyndáme je z hrnce, necháme vychladnout a vyloupeme je. Tekutinu schováme k dalšímu použití.
  • 2
    Za pomoci nože stáhneme a přepůlíme plátky anglické slaniny. Švestky vyndáme z marinády, a pokud marináda zbude, uschováme ji. Do slaniny balíme švestky, do kterých vždy vložíme slávku a slaninu upevníme párátkem. Pozvolna vaříme tekutinu, která zbyla po uvaření slávek se zbytkem marinády, až do zhoustnutí. Pod rozehřátým grilem opékáme po obou stranách dozlatova (3-4 minuty). Potíráme směsí s marinádou, aby byla slanina křupavoučká.
  • 3
    Podáváme horké, obložené snítkami kopru a ledovým salátem nebo jinou listovou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.