Svěží salát s filety z králíka

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salát a rukolu omyjeme a natrháme na kousky. Rajčátka omyjeme, rozkrojíme a vykrojíme zbytky po stopkách.
  • 2
    Omyjeme a osušíme řeřichu. Saláty, rajčata i řeřichu promícháme v míse a vložíme do chladničky.
  • 3
    V hmoždíři rozdrtíme jalovcové bobule se špetkou soli. Filety z králíka omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a jalovcovými bobulemi.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme olej a králíka na něm po obou stranách zprudka opečeme. Poté králíka přendáme na talíř a odložíme stranou.
  • 5
    Oloupeme jablko i šalotku, obojí jemně nasekáme a podusíme na oleji, ve kterém jsme opekli králíka. Přidáme máslo a cukr. Zalijeme jablečnou sťávou, přidáme ocet, vývar a červené víno. Vše opepříme a svaříme na polovinu.
  • 6
    Filety z králíka rozkrájíme na porce a krátce naložíme do jablečné omáčky. Salát promícháme se zbytkem jablečné omáčky, upravíme na talíře a obložíme filety z králíka. Salát ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.