Svěží salát s filety z králíka
45 min.
Ingredience
- 75mililitrůŠťáva jablečná 100%
- 1lžičkaJalovec
- 1kusJablka
- 1kusSalát ledový
- 200gramůRajčata
- 1lžíceŘeřicha
- 1špetkaSůl
- 200gramůKrálík
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 1kusŠalotka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1lžíceHovězí vývar základní
- 2lžíceVíno červené
- 1lžíceOlej olivový
- 1hrstRukola
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Salát a rukolu omyjeme a natrháme na kousky. Rajčátka omyjeme, rozkrojíme a vykrojíme zbytky po stopkách.
- 2Omyjeme a osušíme řeřichu. Saláty, rajčata i řeřichu promícháme v míse a vložíme do chladničky.
- 3V hmoždíři rozdrtíme jalovcové bobule se špetkou soli. Filety z králíka omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a jalovcovými bobulemi.
- 4Na pánvi rozpálíme olej a králíka na něm po obou stranách zprudka opečeme. Poté králíka přendáme na talíř a odložíme stranou.
- 5Oloupeme jablko i šalotku, obojí jemně nasekáme a podusíme na oleji, ve kterém jsme opekli králíka. Přidáme máslo a cukr. Zalijeme jablečnou sťávou, přidáme ocet, vývar a červené víno. Vše opepříme a svaříme na polovinu.
- 6Filety z králíka rozkrájíme na porce a krátce naložíme do jablečné omáčky. Salát promícháme se zbytkem jablečné omáčky, upravíme na talíře a obložíme filety z králíka. Salát ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.