Svěží salát s uzeným lososem a treskou
35 min.
Ingredience
- 700gramůLosos uzený
- 500gramůTreska aljašská
- 6lžicLimetková šťáva
- 1kusSalát ledový
- 4lžíceOlej česnekový
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1lžíceSherry brandy
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1hrstRukola
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
16 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
427 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rybí filety omyjeme, očistíme, utěrkou osušíme, osolíme a zakápneme polovinou limetkovou šťávou. Na pánvi rozpálíme máslo a ryby na něm pár minut smažíme. Poté je vyjmeme, opepříme a odložíme stranou.
- 2Ledový salát omyjeme a listy natrháme, rukolu omyjeme a také natrháme. Listy ledového salátu i rukolu vložíme do salátové mísy. Česnekový olej smícháme v misce s balsamicem, sherry, zbytkem limetkové šťávy a najemno nasekanou chilli papričkou. Dresink důkladně promícháme.
- 3Osmažené rybí filety a uzeného lososa nakrájíme na menší plátky a vložíme do mísy k salátům, zalijeme připraveným dresinkem, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Poté ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.