Svěží zelená salsa s vejci
25 min.
Ingredience
- 8stroužkůČesnek
- 1kusCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 2lžícePetržel - nať
- 500mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
69 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce vaříme asi 10 minut natvrdo.
- 2Petrželovou nať omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.
- 3Oloupané stroužky česneku prolisujeme, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Obě přísady smažíme dozlatova na pánvi na rozehřátém oleji.
- 4Když cibulka a česnek vychladnou, rozmixujeme je s petrželkou, oloupanými vařenými vejci, solí a špetkou bílého pepře.
- 5Nakonec do jemné hmoty vmícháme takové množství zeleninového vývaru, aby omáčka měla pro nás vhodnou konzistenci.
- 6Necháme vychladit alespoň 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.