Svěží zelená salsa s vejci

25 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
69 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce vaříme asi 10 minut natvrdo.
  • 2
    Petrželovou nať omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.
  • 3
    Oloupané stroužky česneku prolisujeme, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Obě přísady smažíme dozlatova na pánvi na rozehřátém oleji.
  • 4
    Když cibulka a česnek vychladnou, rozmixujeme je s petrželkou, oloupanými vařenými vejci, solí a špetkou bílého pepře.
  • 5
    Nakonec do jemné hmoty vmícháme takové množství zeleninového vývaru, aby omáčka měla pro nás vhodnou konzistenci.
  • 6
    Necháme vychladit alespoň 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.