Svíčková na chřestu a rajčatech
35 min.
Ingredience
- 250gramůChřest zelený
- 300gramůHovězí svíčková
- 1lžičkaŠťáva citrónová
- 1kusCibule
- 2kusyRajčata
- 150gramůHrášek
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 6lžicVíno bílé
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePetržel - nať
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3špetkySůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
27 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme studenou vodou, osušíme, nakrájíme na nudličky a pokapeme citrónovou šťávou. Cibuli nasekáme na drobno a očištěný chřest nakrájíme na kousky.
- 2Rajčata nakrájíme na osminky, hrášek očistíme a opláchneme. Na prudkém ohni opečeme na oleji nudličky masa, které jsme poprášili moukou. Vysmahlou šťávu odložíme a na pánvi na másle necháme zesklovatět cibuli, do které vložíme hrášek s kousky chřestu a rajčat. Po třech minutách přilijeme orestovanou zeleninu, smetanu a víno. Směs ochutíme solí a pepřem.
- 3Na závěr přidáme do směsi osmahnuté kousky hovězího masa a odloženou, vysmahlou šťávu. Vše promícháme a prohřejeme. Nakonec posypeme petrželkou a dochutíme. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.