Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na díly, opláchneme, protkneme slaninou a osolíme.
  • 2
    Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na tuku, přidáme maso, krátce je opečeme a podlijeme vodou.
  • 3
    K masu přidáme nové koření a pepř, bobkový list, tymián a dobře opláchnutý citron, nakrájený na plátky, zakapeme octem, přikryjeme a maso dusíme (pečeme) pod poklicí doměkka. Během dušení (pečení) maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby doléváme vodu.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a prosáté mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut zvolna vaříme. Během varu přilijeme smetanu.
  • 5
    Nakonec omáčku procedíme, dochutíme solí, cukrem a octem a ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 11. 1. 2016
Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem
Největší dobrota 😋
Anonymní uživatel
po 8. 2. 2016
Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem
Dobrý recept jen omáčku necedím, ale rozmixuji potom nemusí používat jíšku na zahuštění.