Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem
140 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 37,5gramůSlanina vepřová
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 700mililitrůVoda pitná
- 1gramPepř černý celý
- 750gramůHovězí maso zadní
- 25gramůSůl
- 100gramůTuk
- 250gramůZelenina kořenová
- 1gramNové koření celé
- 1gramBobkový list
- 30gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCitrony
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na díly, opláchneme, protkneme slaninou a osolíme.
- 2Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na tuku, přidáme maso, krátce je opečeme a podlijeme vodou.
- 3K masu přidáme nové koření a pepř, bobkový list, tymián a dobře opláchnutý citron, nakrájený na plátky, zakapeme octem, přikryjeme a maso dusíme (pečeme) pod poklicí doměkka. Během dušení (pečení) maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby doléváme vodu.
- 4Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a prosáté mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut zvolna vaříme. Během varu přilijeme smetanu.
- 5Nakonec omáčku procedíme, dochutíme solí, cukrem a octem a ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 11. 1. 2016
Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem
Největší dobrota 😋
Anonymní uživatel
po 8. 2. 2016
Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem
Dobrý recept jen omáčku necedím, ale rozmixuji potom nemusí používat jíšku na zahuštění.