Svíčková na smetaně z vepřového masa
110 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová plec
- 2kusyPetržel kořen
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 5kusůPepř černý celý
- 5kusůNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1litrHovězí vývar základní
- 3lžíceCukr krystal
- 1kusCitrony
- 500gramůCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
59 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Petržel, mrkev a celer očistíme. Vše nakrájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozpustíme máslo a dáme do něj koření. Až uvolní vůni, přidáme i kořenovou zeleninu. Přidáme maso a krátce ho opečeme. Zalijeme vývarem a dusíme 1 hodinu doměkka.
- 3Poté maso vyjmeme a směs rozmixujeme.
- 4Smetanu smícháme s hladkou moukou. Dáme do omáčky a 15 minut povaříme. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí.
- 5Maso nakrájíme na plátky a vrátíme ho do omáčky. Prohřejeme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 25. 1. 2017
Svíčková na smetaně z vepřového masa
Svíčkovou na smetaně dělávám docela často, používám ještě navíc kousek uzené slaniny, malinko hořčice a špetičku tymiánu. Dala jsem méně cukru, ale každý si omáčku "vymazlí" podle své chuti Místo plece jde použít i kýta. Za mě palec nahoru.😎