Svíčková na smetaně z vepřového masa

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
59 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petržel, mrkev a celer očistíme. Vše nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo a dáme do něj koření. Až uvolní vůni, přidáme i kořenovou zeleninu. Přidáme maso a krátce ho opečeme. Zalijeme vývarem a dusíme 1 hodinu doměkka.
  • 3
    Poté maso vyjmeme a směs rozmixujeme.
  • 4
    Smetanu smícháme s hladkou moukou. Dáme do omáčky a 15 minut povaříme. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí.
  • 5
    Maso nakrájíme na plátky a vrátíme ho do omáčky. Prohřejeme a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 25. 1. 2017
Svíčková na smetaně z vepřového masa
Svíčkovou na smetaně dělávám docela často, používám ještě navíc kousek uzené slaniny, malinko hořčice a špetičku tymiánu. Dala jsem méně cukru, ale každý si omáčku "vymazlí" podle své chuti Místo plece jde použít i kýta. Za mě palec nahoru.😎