Svíčková omáčka

190 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve očistíme mrkev, celer, petržel a cibuli. Zeleninu, kromě cibule nakrájíme na větší kusy.
  • 2
    Maso omyjeme nakrájíme na větší kusy a slaninou prošpikujeme.
  • 3
    Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme maso a zeleninu, krátce osmahneme, přisypeme pepř, nové koření, bobkový list, trochu cukru a zalijeme horkou vodou, přidáme ocet a trochu soli.
  • 4
    Takto necháme na mírném ohni vařit zhruba dvě hodiny.
  • 5
    Když je maso hotové vyndáme jej.
  • 6
    Tekutinu přes síto přelijeme do jiného hrnce či nádoby.
  • 7
    Zachycenou zeleninu a koření dáme stranou, tekutinu vrátíme do hrnce.
  • 8
    Mrkev, celer a petržel nožem nakrájíme na co nejmenší kousky, ty vrátíme do tekutiny.
  • 9
    Znovu zahřejeme a přilijeme po troškách smetanu promíchanou s moukou, omáčka se nám zahustí.
  • 10
    Omáčku stačí ochutit trochou cukru, citrónovou šťávou a popřípadě ještě solí.
  • 11
    Hotovou omáčku servírujeme z dostatečným množstvím masa, nakrájeného na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
kuala
po 9. 6. 2014
Doporucuji
lucus20
čt 14. 5. 2015
Svíčková omáčka
Výborná varianta Svíčkové, pro ty, kdo nemají troubu na upečení masa a zeleniny🙂