Svíčková s granátovými jablky

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
32 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme, pokrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Granátová jablka oloupeme a vyjmeme semena, ta dáme stranou. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, stejně jako česnek.
  • 2
    Plátky svíčkové dáme do mísy, přidáme polovinu cibule, česnek, bílé víno, 80ml oleje a necháme maso 2 hodiny marinovat v chladu.
  • 3
    20ml oleje rozpálíme na pánvi, osmahneme na něm zbytek cibule, přilijeme sherry a vývar, přisypeme polovinu semen z granátových jablek. Necháme 20 minut povařit na mírném plameni.
  • 4
    Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm marinovanou svíčkovou. Kousky osmaženého masa poté vložíme do omáčky. Vše vložíme na 15 minut do trouby předehřáté na 170°C a pečeme 15 minut.
  • 5
    Maso s omáčkou servírujeme posypané zbylými granátovými jablky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.