Svíčková s granátovými jablky
65 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 130mililitrůVíno bílé
- 120mililitrůOlej olivový
- 120mililitrůSherry brandy
- 2kusyJablko granátové
- 60mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
32 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme, pokrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Granátová jablka oloupeme a vyjmeme semena, ta dáme stranou. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, stejně jako česnek.
- 2Plátky svíčkové dáme do mísy, přidáme polovinu cibule, česnek, bílé víno, 80ml oleje a necháme maso 2 hodiny marinovat v chladu.
- 320ml oleje rozpálíme na pánvi, osmahneme na něm zbytek cibule, přilijeme sherry a vývar, přisypeme polovinu semen z granátových jablek. Necháme 20 minut povařit na mírném plameni.
- 4Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm marinovanou svíčkovou. Kousky osmaženého masa poté vložíme do omáčky. Vše vložíme na 15 minut do trouby předehřáté na 170°C a pečeme 15 minut.
- 5Maso s omáčkou servírujeme posypané zbylými granátovými jablky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.