Svíčková s modrým sýrem
25 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí svíčková
- 130gramůSýr Niva (Rokfór)
- 60gramůOřechy vlašské
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
16 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
554 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme změklé máslo se strouhaným sýrem. Přidáme nasekané ořechy a pepř.
- 2Maso po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme a umístíme je 7-10 cm pod horký gril. Chceme-li maso krvavé, grilujeme je z každé strany 3-4 minuty, středně propečené 4-5 minut z každé strany a dobře propečené 7-8 minut z každé strany.
- 3Dvě minuty před koncem grilování řezy potřeme máslem smíchaným se sýrem a grilujeme, dokud se sýr neroztaví. Podáváme horké, ozdobené nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.