Svíčková se žampiony

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
40 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninou protkneme odblaněnou svíčkovou, osolíme a ze všech stran prudce osmahneme na oleji.
  • 2
    Nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu osmahneme na části sádla, přidáme bobkový list, pepř, nové koření, tymián a citrónovou kůru.
  • 3
    Zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a povaříme.
  • 4
    Do základu dáme opečenou svíčkovou, přikryjeme a v troubě udusíme.
  • 5
    Během dušení maso obrátíme.
  • 6
    Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme světlou jíškou, připravenou ze zbytku sádla a hladké mouky.
  • 7
    Povaříme a zjemníme rozšlehanou smetanou.
  • 8
    Omáčku můžeme vylepšit bílým vínem, přidáme dle chuťi trochu octa, cukru a opět povaříme a přecedíme.
  • 9
    Přidáme nakonec žampiony podušené na troše sádla a vody.
  • 10
    Nakrájíme maso, dáme na mísu, obložíme žampiony, podlijeme trochou omáčky a větší část omáčky podáváme v omáčníku.
  • 11
    Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.