Svíčková se žampiony
25 min.

Ingredience
- 750gramůHovězí svíčková
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 150gramůŠalotka
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 300mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme v oleji máslo. Když začne pěnit, přidáme na nudličky nakrájené maso a 5 minut je dohněda smažíme. Opékat můžeme i po částech. Děrovanou naběračkou maso z vyjmeme.
- 2Na pánev dáme rozčtvrcené šalotky a rozpůlené žampiony a 5 minut je smažíme, až změknou.
- 3Do pánev vrátíme maso podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme zakysanou smetanou a opatrně maso ohřejeme. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.