Svíčková se zeleninovým nákypem

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
32 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák povaříme v osolené vodě asi 10 minut, rozmixujeme a prolisujeme sítem. Očištěnou brokolici povaříme asi 3 minuty.
  • 2
    Květákové pyré rozmícháme s vejci a smetanou, osolíme, opepříme. Do 4 vymazaných formiček rozdělíme růžičky brokolice, přikryjeme květákovým pyré. Vaříme ve vodní lázni 50-60 minut.
  • 3
    Omyté maso uvaříme ve vývaru doměkka, vyjmeme a necháme na teplém místě.
  • 4
    Ve vodní lázni ušleháme do pěny žloutky, 4 lžíce vývaru, sůl, pepř a citronovou šťávu. Přitom zvolna přiléváme rozpuštěné máslo, nakonec vmícháme estragon.
  • 5
    Plátky svíčkové upravíme na talíře, podáváme se zeleninovým nákypem a připravenou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.