Svíčková se zeleninovým nákypem
100 min.
Ingredience
- 250gramůBrokolice
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 800gramůHovězí svíčková
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceEstragon
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
32 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák povaříme v osolené vodě asi 10 minut, rozmixujeme a prolisujeme sítem. Očištěnou brokolici povaříme asi 3 minuty.
- 2Květákové pyré rozmícháme s vejci a smetanou, osolíme, opepříme. Do 4 vymazaných formiček rozdělíme růžičky brokolice, přikryjeme květákovým pyré. Vaříme ve vodní lázni 50-60 minut.
- 3Omyté maso uvaříme ve vývaru doměkka, vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 4Ve vodní lázni ušleháme do pěny žloutky, 4 lžíce vývaru, sůl, pepř a citronovou šťávu. Přitom zvolna přiléváme rozpuštěné máslo, nakonec vmícháme estragon.
- 5Plátky svíčkové upravíme na talíře, podáváme se zeleninovým nákypem a připravenou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.