Svíčková Stroganov
25 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 500gramůHovězí svíčková
- 30mililitrůOlej stolní
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 5mililitrůHořčice
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 10mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
559 mg
Cukr
968 mg
Postup přípravy
- 1Maso odblaníme a nakrájíme přes vlákna na delší nudličky.
- 2Pokrájenou cibuli si osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme maso a opékáme 5 minut.
- 3Poté maso zaprášíme moukou, lehce osmahneme a přidáme hořčici, koření a protlak. Směs zalijeme smetanou smíchanou s citrónovou šťávou. Celé necháme ještě 1 minutu povařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.