Svíčková Wellington
100 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí svíčková
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3kusyŠalotka
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 8gramůPetržel - nať
- 1kusŽemle tuková
- 125mililitrůMléko polotučné
- 250gramůTelecí maso mleté
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 600gramůListové těsto
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1379 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
72 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso osolíme a opepříme. Šalotky oloupeme a pokrájíme najemno. Housku pokrájíme na kostičky, namočíme do mléka a necháme 10 minut máčet, poté vyjmeme a vymačkáme přebytečné mléko. Žampiony očistíme a pokrájíme na velice drobné kousky, stejně jako petržel.
- 2Olej rozpálíme a po dobu osmi minut na něm smažíme ze všech stran maso, poté vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.
- 3Máslo rozpálíme, přidáme šalotku, žampiony, petržel a dusíme do odpaření veškeré tekutiny. Namočenou housku dáme do mísy, přidáme houbovou směs a mleté maso. Přimícháme dvě vejce, papriku, osolíme a opepříme. Vypracujeme hladkou hmotu. Těsto vyválíme na pomoučeném vále do plátu. Velikost přizpůsobíme velikosti masa, tak, aby se povedlo pohodlně do těsta zabalit. Doprostřed těsta dáme část masové směsi, navrch dáme svíčkovou a potřeme zbytkem směsi. Poté zabalíme do těsta, lemy potřeme smetanou rozmíchanou se žloutky, dobře přitiskneme a dáme spojem dolů na plech omytý studenou vodou. Vršek těsta potřeme zbylou smetanou se žloutky a dáme péct při 200°C na 45 minut.
- 4Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme 10 minut odležet, teprve poté naporcujeme na jednotlivé plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.