Svíčkové řezy pečené v listovém těstě
60 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 500gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na náplň
- 120gramůŠunka dušená
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 4lžícePetržel - nať
- 60mililitrůVíno bílé
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
990 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
53 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
850 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou nakrájíme na čtyři silné řezy a lehce naklepeme hranou dlaně. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, šunku nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 2Maso osolíme, opepříme a osmažíme na másle, z každé strany minutu. Usmažené maso držíme na teple. Do výpeku přidáme šunku, žampiony, osolíme, opepříme, vsypeme petrželovou nať a zarestujeme. Směs přelijeme vínem a dusíme, až na základ. Poté necháme směs vychladnout.
- 3Z listového těsta vyválíme 4 stejné placky. Na každou položíme plátek masa a navrstvíme žampionovou směs. Okraje těsta natřeme rozšlehaným vejcem, těsto přeložíme přes maso, okraje pečlivě přitiskneme, těsto potřeme vejcem, klademe na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 25 minut. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.