Svíčkové řezy s cibulovým pyré
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 6lžicVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůHovězí svíčková
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
912 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli necháme na másle zesklovatět dozlatova, zalijeme vínem a povaříme 15 minut. Rozvařenou cibuli najemno rozmixujeme, propasírujeme a vmícháme nasekanou petrželku. Osolíme a opepříme.
- 2Omytou svíčkovou nakrájíme na 4 plátky, opepříme a po obou stranách zprudka opečeme na oleji. Zmírníme oheň a řezy opékáme ještě 3 minuty po každé straně. Nakonec maso osolíme.
- 3Svíčkové řezy s cibulovým pyré upravíme na nahřáté talíře a posypeme nasekaným zeleným pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.