Svíčkové řezy s drůbežími játry
25 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 1lžičkaSůl
- 400gramůBrokolice
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 300gramůJátra drůbeží
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
25 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, dlaní naklepeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou. Játra nakrájíme na plátky, brokolici očistíme, rozebereme na růžičky, opláchneme a necháme okapat.
- 2Brokolici vložíme do vroucí osolené vody (1/2 lžička soli), 5 minut povaříme, ihned slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Řízky zprudka osmažíme na másle (50 g) dozlatova. Na druhé pánvi opečeme plátky jater na zbylém másle, hotové osolíme a zakápneme worcesterskou omáčkou.
- 3Řízky podáváme s játry a brokolicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.