Svíčkové řezy se zelenou fazolkou
35 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí svíčková
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůKarotka
- 100gramůHříbky čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Špalíček hovězí svíčkové omyjeme a osušíme. Pak ho nakrájíme na medailonky, silné asi 7-8 mm. Česnek s mladou karotkou očistíme a omyjeme. Mladou karotku nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Konzervovanou zelenou fazolku scedíme z nálevu a necháme ji odkapat. Šalotku drobně pokrájíme.
- 2V pánvi rozpálíme olej a medailonky ze svíčkové rychle orestujeme. Z každé strany necelou minutu. Pak medailonky odložíme do mísy, osolíme je, posypeme bílým pepřem a zakryjeme. Na výpek dáme cibuli, česnek, karotku, promícháme a krátce restujeme dozlatova. Přidáme hřiby, mírně je osolíme, posypeme kmínem na ně navrstvíme maso, přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka 15 minut. Občas promícháme. V rendlíku si na roztopeném másle ohřejeme fazolky.
- 3Porce masa dáme na talíře, okolo masa dáme cibuli s karotkou, hřiby, zelenou fazolku, polijeme výpekem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.