Svítek polévkový s uzeným masem
30 min.
Ingredience
- 150gramůKapusta hlávková
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 50gramůVepřová uzená plec
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 2gramyPepř černý mletý
- 4gramySůl
- 1stroužekČesnek
- 20mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
654 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, kapustu na nudličky, uzené maso na malé kostičky a česnek prolisujeme. Vejce rozklepneme a z bílku ušleháme sníh.
- 2V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, kapustu a podusíme doměkka. Rendlík odstavíme a mimo oheň přimícháme uzené maso, česnek, žloutek, mouku, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme sníh z bílku.
- 3V pánvi na trošce oleje osmažíme kapustovou hmotu z obou stran dozlatova.
- 4Usmažený svítek nakrájíme na kostičky a před použitím krátce zavaříme v polévce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.