Svítek polévkový s uzeným masem

30 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
654 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, kapustu na nudličky, uzené maso na malé kostičky a česnek prolisujeme. Vejce rozklepneme a z bílku ušleháme sníh.
  • 2
    V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, kapustu a podusíme doměkka. Rendlík odstavíme a mimo oheň přimícháme uzené maso, česnek, žloutek, mouku, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme sníh z bílku.
  • 3
    V pánvi na trošce oleje osmažíme kapustovou hmotu z obou stran dozlatova.
  • 4
    Usmažený svítek nakrájíme na kostičky a před použitím krátce zavaříme v polévce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.