Švýcarské kuře
90 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1šálekSýr Eidam cihla 40%
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1019 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
76 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
576 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme v kastrole na části rozehřátého másla, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. V hrnci na kousku másla necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku a hladkou mouku. Za stálého míchání přilijeme ohřáté mléko (nebo kuřecí vývar) a omáčku zvolna povaříme. Přidáme nastrouhaný sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Porce kuřete urovnáme do zapékací mísy a zalijeme omáčkou. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Můžeme podávat s noky nebo se širokými nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.