Švýcarské plněné řízky
40 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůŠunka dušená
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
40 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
143 mg
Cukr
867 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, rozklepeme je doširoka a osolíme. Vždy na polovinu řízku položíme plátek šunky a sýra, řízky přeložíme v půli a okraje masa upevníme jehlami na závitky.
- 2Řízky obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Usmažíme je na oleji po obou stranách dočervena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.