Švýcarské rösti se zeleninovým ragú
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůKedlubna
- 200gramůCuketa
- 1000gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 125gramůZakysaná smetana
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200gramůMrkev kořen
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
48 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou mrkev, kedlubny a omytou cuketu nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme a opepříme.
- 2Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli spolu se zeleninou podusíme na másle, osolíme a opepříme. Vmícháme zakysanou smetanu a necháme chvíli povařit.
- 3Z brambor upečeme na oleji postupně 8 bramboráků - nejdříve pod pokličkou, potom ji odstraníme, bramborák obrátíme a upečeme dokřupava.
- 4Upečené rösti rozdělíme po 1 na talíře, obložíme zeleninovým ragú a přikryjeme dalším bramborákem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.