Švýcarské rybí řízky
40 min.
Ingredience
- 800gramůOkoun - filety
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 4gramyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 10gramůJablka
- 50gramůŠunka dušená
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
- 3decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1039 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
86 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Plátky z okouna osušíme, nasolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou, rozložíme na tác a necháme 10 minut odpočinout. Zatím oloupeme jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme plátky jablek a šunku na kostičky a na mírném ohni necháme podusit. Uleželé rybí plátky namáčíme do ušlehaného bílku, obalíme ve strouhance a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Do dušených jablek vmícháme nastrouhaný sýr a na každou porci osmažené ryby navršíme vzniklou směs.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.