Švýcarské soufflé
50 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 3decilitryMléko polotučné
- 140gramůSýr Eidam cihla 40%
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
336 mg
Cukr
481 mg
Postup přípravy
- 1Vymastíme a vysypeme formu na soufflé.
- 2Rozpustíme máslo a smícháme s moukou. Zvolna přiléváme mléko, mícháme, přidáme žloutky a sýr.
- 3Šleháme a dochutíme.
- 4Ušleháme bílky se solí a vkládáme je do hmoty, nemícháme, jen obracíme vařečkou.
- 5Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.