Švýcarský pórkový koláč

65 min.
Švýcarsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
902 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
49 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku osolíme, přidáme změklé máslo, jedno vejce, jeden žloutek a podle potřeby trochu studené vody. Zaděláme hladké těsto a necháme je 1 hodinu odpočinout. Potom jím vyložíme koláčovou formu a upečeme.
  • 2
    Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, krátce orestujeme na oleji a ochutíme solí a pepřem. Rozprostřeme jej na upečený korpus a zalijeme směsí smetany, zbylých vajec a nastrouhaného sýru. Posypeme tymiánem, nasekanou petrželkou a špetkou muškátového oříšku. Zapečeme dozlatova v rozpálené troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.