Švýcarský pórkový koláč
65 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceOlej stolní
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3lžíceSýr Ementál (Primátor)
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyPórek
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
902 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
49 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Mouku osolíme, přidáme změklé máslo, jedno vejce, jeden žloutek a podle potřeby trochu studené vody. Zaděláme hladké těsto a necháme je 1 hodinu odpočinout. Potom jím vyložíme koláčovou formu a upečeme.
- 2Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, krátce orestujeme na oleji a ochutíme solí a pepřem. Rozprostřeme jej na upečený korpus a zalijeme směsí smetany, zbylých vajec a nastrouhaného sýru. Posypeme tymiánem, nasekanou petrželkou a špetkou muškátového oříšku. Zapečeme dozlatova v rozpálené troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.