Švýcarský salámový salát
25 min.
Ingredience
- 5kusůCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 1kusOkurka salátová
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 300gramůŠunkový salám
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2lžícePažitka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Šunkový salám nakrájíme na plátky, sýr nakrájíme na nudličky. Očištěnou papriku nakrájíme na tenké, dlouhé nudličky a omytou okurku nahrubo nastrouháme.
- 2V míse smícháme salám, sýr, očištěnou, na kolečka nakrájenou cibulku, papriku, okurku a nasekanou pažitku.
- 3Smícháme ocet se solí a pepřem a zašleháme olej. Zálivkou salát přelijeme, promícháme a necháme rozležet asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.