Sýr z kešu oříšků s bylinkami
15 min.
Ingredience
- 200gramůOřechy Kešu
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl mořská
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžičkaPažitka
- 1100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nesolené kešu oříšky namočíme do 1l studené vody a necháme stát nejméně 8 hodin, nejlépe do druhého dne.
- 2Oříšky sítem vyjmeme a rozmixujeme spolu se 100ml vody. Mixujeme nejdříve na nejnižší stupeň, postupně přidáváme až na nejvyšší stupeň. Mixer občas vypneme a vařečkou stáhneme kousky oříšků, které ulpěly na stěnách mixeru. Vzniklá konzistence má být jemná. Přidáme olej, citronovou šťávu a případně i trochu vody.
- 3Umixovaný krém dáme do misky a přikryjeme potravinouvou fólií. Necháme v klidu stát na místě se stálou teplotou nejméně 12 hodin.
- 4Potom sýr okořeníme špetkou muškátového oříšku a osolíme. Přidáme najemno nakrájenou šalotku a česnek, nasekanou pažitku a petrželku. Dobře promícháme a uchováme v chladničce do podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.