Sýr z kešu oříšků s bylinkami

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nesolené kešu oříšky namočíme do 1l studené vody a necháme stát nejméně 8 hodin, nejlépe do druhého dne.
  • 2
    Oříšky sítem vyjmeme a rozmixujeme spolu se 100ml vody. Mixujeme nejdříve na nejnižší stupeň, postupně přidáváme až na nejvyšší stupeň. Mixer občas vypneme a vařečkou stáhneme kousky oříšků, které ulpěly na stěnách mixeru. Vzniklá konzistence má být jemná. Přidáme olej, citronovou šťávu a případně i trochu vody.
  • 3
    Umixovaný krém dáme do misky a přikryjeme potravinouvou fólií. Necháme v klidu stát na místě se stálou teplotou nejméně 12 hodin.
  • 4
    Potom sýr okořeníme špetkou muškátového oříšku a osolíme. Přidáme najemno nakrájenou šalotku a česnek, nasekanou pažitku a petrželku. Dobře promícháme a uchováme v chladničce do podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.