Sýrová polenta

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme, omyjeme a spodní část odřízneme. Hlavičky pokrájíme na plátky. Omyjeme a drobně posekáme lístky čerstvých bylinek tymiánu a majoránky. Očistíme cibuli s česnekem a drobně pokrájíme. Sýry nakrájíme na malé kostičky. Sušená sterilovaná rajčata rozkrájíme na menší kousky.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu 1.1 dl mléka, zmírníme teplotu, přidáme sůl (1 lžičku) a pomalu přisypáváme kukuřičnou krupici. Za občasného míchání ji pomalu vaříme, necháme jen probublávat, přibližně 20 minut. Když kukuřice zhoustne na kaši, odstavíme ji z plotny. Do polenty přimícháme kostičky sýru a 1 lžíci másla.
  • 3
    Než se polenta uvaří, v pánvi rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme rajčata, žampiony, bylinky a vše zprudka restujeme dozlatova. Podle chuti houby osolíme, opepříme, promícháme a odstavíme z plotny.
  • 4
    Polentu se sýrem rozdělíme do talířů, na každou porci kaše doprostřed dáme usmažené žampiony s rajčaty a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.