Sýrová polenta
45 min.
Ingredience
- 600gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceTymián čerstvý
- 0,5lžíceMajoránka
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůMozzarella
- 100gramůSýr Čedar
- 150gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1,1decilitryMléko plnotučné
- 2,5lžičkySůl
- 200gramůKukuřičná krupice T 600
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, omyjeme a spodní část odřízneme. Hlavičky pokrájíme na plátky. Omyjeme a drobně posekáme lístky čerstvých bylinek tymiánu a majoránky. Očistíme cibuli s česnekem a drobně pokrájíme. Sýry nakrájíme na malé kostičky. Sušená sterilovaná rajčata rozkrájíme na menší kousky.
- 2V hrnci přivedeme k varu 1.1 dl mléka, zmírníme teplotu, přidáme sůl (1 lžičku) a pomalu přisypáváme kukuřičnou krupici. Za občasného míchání ji pomalu vaříme, necháme jen probublávat, přibližně 20 minut. Když kukuřice zhoustne na kaši, odstavíme ji z plotny. Do polenty přimícháme kostičky sýru a 1 lžíci másla.
- 3Než se polenta uvaří, v pánvi rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme rajčata, žampiony, bylinky a vše zprudka restujeme dozlatova. Podle chuti houby osolíme, opepříme, promícháme a odstavíme z plotny.
- 4Polentu se sýrem rozdělíme do talířů, na každou porci kaše doprostřed dáme usmažené žampiony s rajčaty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.