Sýrová polévka s bylinkami, žampiony, kapií a krutony
30 min.
Ingredience
- 0,25kusVeka
- 1200mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusKapie
- 1lžičkaOlej olivový
- 200gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 1hrstPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
776 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Přivedeme k varu drůbeží nebo zeleninový vývar a do něj nastrouháme nebo natrháme, záleží na zralosti, sýr. (Může být hermelín i bylinkový, niva, zrající či kozí sýr) Necháme vše přejít varem, přidáme drcený česnek a dle potřeby dosolíme. Sýry s plísní na povrchu se zcela nerozpustí. Potom je můžeme rozmixovat anebo nechat jen tak, jak je.
- 2Na pánvi vedle zprudka na oleji opečeme na větší kousky nakrájené žampiony a na kolečka nakrájenou kapii. Hotové vsypeme do horké polévky na talíři. Posypeme navrch pažitkou nebo petrželkou.
- 3Podáváme s krutony z bílého pečiva (jsou to kousky veky opečené na olivovém oleji).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.