Sýrová polévka s bylinkami, žampiony, kapií a krutony

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
776 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přivedeme k varu drůbeží nebo zeleninový vývar a do něj nastrouháme nebo natrháme, záleží na zralosti, sýr. (Může být hermelín i bylinkový, niva, zrající či kozí sýr) Necháme vše přejít varem, přidáme drcený česnek a dle potřeby dosolíme. Sýry s plísní na povrchu se zcela nerozpustí. Potom je můžeme rozmixovat anebo nechat jen tak, jak je.
  • 2
    Na pánvi vedle zprudka na oleji opečeme na větší kousky nakrájené žampiony a na kolečka nakrájenou kapii. Hotové vsypeme do horké polévky na talíři. Posypeme navrch pažitkou nebo petrželkou.
  • 3
    Podáváme s krutony z bílého pečiva (jsou to kousky veky opečené na olivovém oleji).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.