Sýrová polévka s kedlubnou
35 min.

Ingredience
- 1kusKedlubna
- 30gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVoda pitná
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Niva (Rokfór)
- 100mililitrůDžus hroznový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
918 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kedlubnu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Lístky odložíme stranou na ozdobu, plátky kedlubny povaříme ve 200 ml osolené vody, scedíme a tekutinu zachytíme.
- 2Na rozehřátém másle osmahneme hladkou mouku. Za stálého míchání přilijeme mléko, vývar z kedlubny a necháme přejít varem.
- 3Goudu nastrouháme, nivu rozdrobíme a oba sýry vmícháme do polévky. Za stálého míchání necháme rozpustit.
- 4Přilijeme hroznovou šťávu, ohřejeme, osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátu. Nakonec do polévky přidáme kedlubnu.
- 5Polévku podáváme ozdobenou lístky z kedlubny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.