Sýrová polévka s kedlubnou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
918 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kedlubnu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Lístky odložíme stranou na ozdobu, plátky kedlubny povaříme ve 200 ml osolené vody, scedíme a tekutinu zachytíme.
  • 2
    Na rozehřátém másle osmahneme hladkou mouku. Za stálého míchání přilijeme mléko, vývar z kedlubny a necháme přejít varem.
  • 3
    Goudu nastrouháme, nivu rozdrobíme a oba sýry vmícháme do polévky. Za stálého míchání necháme rozpustit.
  • 4
    Přilijeme hroznovou šťávu, ohřejeme, osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátu. Nakonec do polévky přidáme kedlubnu.
  • 5
    Polévku podáváme ozdobenou lístky z kedlubny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.