Sýrová polévka z bujónu
15 min.
Ingredience
- 4kostkyBujón hovězí
- 2litryVoda pitná
- 200gramůSýr Gouda 45%
- 2decilitrySmetana
- 20gramůPetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
230 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme kostky bujónu, zalijeme vodou, opepříme. Za občasného promíchání povaříme do rozpuštění bujónových kostek. Do čtyř misek nastrouháme sýr, zalijeme smetanou a opatrně rozklepneme vejce (aby se neroztekla). Posypeme nasekanou petrželovou natí a vše opatrně zalijeme hodně vroucím vývarem z bujónu.
- 2Hotovou polévku ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.