Sýrová roláda plněná vaječnou nádivkou
30 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 600mililitrůVoda pitná
- 60gramůSýr Niva (Rokfór)
- 120gramůMáslo čerstvé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusPaprika zelená
- 80gramůŠunka dušená
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůSýr Eidam cihla 30%
- 0,25lžičkaSůl
- Na rozehřátí sýra
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
43 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
379 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, jemně pokrájíme. Papriku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky, nivu nastrouháme, šunku krájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme na jemno.
- 2V míse rozšleháme změklé máslo s vejci, nivou, šunkou, solí a pepřem.
- 3Sýr pevně uzavřeme do sáčku, vložíme do vroucí vody a zahříváme, až změkne. Poté ho opatrně vyjmeme ze sáčku, vyválíme z něj plát. Na něj natřeme nádivku, posypeme šunkou, paprikou, petrželovou natí a následně plát pevně sbalíme do rolády. Tu zabalíme do fólie a přes noc necháme vychladit v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.