Sýrová roláda s pikantní náplní
25 min.
Ingredience
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1kusChléb toastový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 120gramůSýr Lučina - termizovaný
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžičkyChilli paprička
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve vezmeme sýr, který dáme do sáčku a necháme ho zhruba 10 minut vařit, dokud se neroztaví. Poté vezmeme krájený toastový chléb a zbavíme ho ze všech stran kůrky.
- 2V míse smícháme máslo, lučinu, mletou papriku, najemno nakrájenou chilli papričku, sůl a pepř.
- 3Změklý sýr rozválíme na obdélník, který slabě pomažeme připravenou směsí, poté poklademe jednou vrstvou toastového chleba a válečkem zlehka rozválíme. Nakonec opět potřeme zbylou směsí.
- 4Zabalíme do rolády a necháme v lednici tuhnout aspoň 3 hodiny.
- 5Poté nakrájíme na kolečka a ozdobíme kouskem petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 19. 5. 2016
Sýrová roláda s pikantní náplní
Výborné na oslavu, nemám k tomuto receptu žádné výhrady. Jako náplň lze použít opravdu jakákoliv pomazánku s hustší konzistencí. Rychlí recept, který zvládne každý😋