Sýrová ruláda se šunkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
42 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
597 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání uděláme jíšku. Odstavíme, vmícháme mléko, znovu zahřejeme a za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme asi 4 minuty, až omáčka zhoustne. Odstavíme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Žloutky ušleháme s trochou omáčky a teprve potom je vmícháme do omáčky, bešamelu.
  • 3
    Plech o velikosti 40 x 25 cm vyložíme pečicím papírem. Z bílků vyšleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme do omáčky, tu potom lehce rozetřeme na připravený plech.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut, až povrch lehce zhnědne. Troubu nevypínáme.
  • 5
    Hotovou omeletu vyklopíme z plechu na fólii, horní plochou dolů. Stáhneme z ní papír na pečení a rozložíme na ni plátky sýra, posypeme natrhanou řeřichou a pokryjeme plátky šunky.
  • 6
    Pomocí fólie omeletu užší stranou svineme, přendáme na plech, svinutou stranou dolů a 3-4 minuty zapékáme. Hotovou roládu vyjmeme z trouby a nakrájíme ji na plátky, které upravíme na talíře. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.